Vegyél részt az Erdők Nemzetközi Napja 2025 fotópályázaton, és segíts megmutatni, hogyan táplálják az erdők a világot! A fotók beküldési határideje 2025. március 12!
Az erdők és a fák hozzájárulnak a világ táplálásához – olyan élelmiszerek gazdag forrásai, mint a diófélék, gyümölcsök, magvak, gyökerek, gumók, levelek, gombák, méz, vadhús és rovarok, amelyek világszerte emberek millióit látják el alapvető tápanyagokkal, különösen mikrotápanyagokkal. Az erdők nem csak sok ember táplálékához biztosítják az alapvető tápanyagokat, hanem közvetlenül hozzájárulnak a fenntartható mezőgazdasági termeléshez is, mivel segítenek fenntartani a talaj termékenységét, védik a vízgyűjtőket, otthont adnak a beporzóknak és szabályozzák a csapadékot.
A március 21-i Erdők Nemzetközi Napja alkalmából, valamint az erdők és az élelmiszerek közötti felbecsülhetetlen kapcsolat megünneplésére arra kérjük Önt, hogy küldjön be olyan fotókat, amelyek rávilágítanak arra, hogy az erdők hogyan járulnak hozzá az élelmezésbiztonsághoz és a táplálkozáshoz.
Legyen szó vadon termő ételekről, erdei élelmiszereket kínáló piaci standról, az erdőkben vadon termő élelmiszerek betakarításáról, egy zümmögő beporzóról vagy egy fáról, amely a minket tápláló gyümölcsöket és dióféléket terem – küldje el nekünk a képet, és mondja el, miért éppen ezt a képet választotta.
A március 21-én kihirdetett öt nyertes képet a FAO közösségi médiacsatornáin is megosztjuk, és a FAO római székhelyén egy fotókiállítás keretében is megtekinthető lesz.
A nyerteseknek FAO-árukat is küldünk, többek között egy FAO-vizes palackot, hátizsákot és egy poharat!
Hogyan lehet részt venni a versenyen?
A versenyre való nevezéshez csak ezt a három lépést kell követned:
- Készítsen egy olyan képet, amely a fákhoz, az erdőkhöz és az élelmiszerekhez kapcsolódik.
- Töltsd ki az online nevezési űrlapot, és mondd el, mit ábrázol a fotód, és miért pont ezt a képet választottad.
- Ne felejtsd el posztolni a fotódat a közösségi médiában a Nemzetközi Erdők Napja hashtag használatával: #ForestDay.
A pályázatokat az eredetiség, a témához való kapcsolódás, a művészi érték és a fotó kommunikációs potenciálja alapján bíráljuk el.
– progla –
Forrás:FAO